ABN Amro sluit leningen af met mensen tot 74 jaar

Door hans op 02/12/2012

De ABN Amro is de eerste bank in Nederland waar je een lening aan kunt vragen tot aan 74 jarige leeftijd. Natuurlijk zal de bank wel erg zorgvuldig omgaan met je aanvraag. De lening moet wel passen bij je inkomen.

Tot dusver was het altijd onmogelijk om na je 65ste een lening af te sluiten. Sinds kort is dat toch mogelijk geworden, met dank aan de ABN Amro die drie producten aanbiedt waar je gebruik van kunt maken tot aan je 74e. Je mag als je ouder bent nog wel aflossen, maar geen nieuwe aanvraag indienen. Die worden dan niet in behandeling genomen.

Geld lenen bij de ABN Amro tot je 74e is mogelijk met een persoonlijke lening, een Flexibel krediet, maar ook met een privélimietplus. Voorheen lag de grens op 69 jaar, maar met name door aandringen van ouderen organisatie ANBO is de grens verlegd. ABN Amro kijkt vanuit de zorgplicht of de lening wel past bij de aanvrager, mocht iemand al een lening hebben lopen bij de bank dan wordt de lening bij het bereiken van de 60-jarige leeftijd opnieuw onder de loep genomen. Dan wordt er gekeken of de persoon in kwestie alsnog in aanmerking kan komen voor een lening.

Vorige post:

Volgende post: