Advies bij Online Geld Lenen

Door hans op 06/02/2012

Iedereen heeft wel eens wat extra geld nodig. Veel mensen lenen geld, zonder dat ze hier goed over nadenken. Dit komt, omdat het tegenwoordig heel makkelijk is om online even snel een lening af te sluiten.

Ook al kun je een lening heel makkelijk en snel online afsluiten, toch is het verstandig om dit niet direct te doen. Om geen financiële risico’s te lopen is het een aanrader om eerst informatie in te winnen bij verschillende kredietverstrekkers. Je kunt dan rustig de voorwaarden doorlezen en zo kan je een weloverwogen keuze maken.  Door hier de tijd voor te nemen kun je een lening afsluiten bij een kredietverstrekker die jou het meest aanspreekt.

Als je geld wilt lenen, dan kan je de leningen van verschillende kredietverstrekkers met elkaar vergelijken. Dit kan je doen door offertes aan te vragen. Hierbij krijg je een advies op basis van jouw persoonlijke voorkeur en jouw financiële situatie.

Als je eenmaal een kredietverstrekker hebt gevonden, dan kun je akkoord gaan met de offerte. Daarna bepaald de dienstverlener of jouw aanvraag wordt goedgekeurd. Als dit zo is, ontvang je het bedrag dat je wilt lenen op je betaalrekening.

Geld lenen is vooral erg handig als je een redelijk dure investering wilt doen. Hierbij kan je denken aan een verbouwing of de aankoop van een nieuwe auto. Toch kost online geld lenen altijd geld. De lening moet je natuurlijk terugbetalen, inclusief rente.

Een lening geeft je dus weer een betalingsverplichting. Ga eerst na of dit in je budget past, voordat je de lening afsluit. Dit kan je doen door een begroting te maken. Hierbij zet je je inkomsten en uitgaven op een rij. Je ziet dan zelf welk bedrag je overhoudt voor de maandelijkse aflossing. Als dit voldoende is, dan is er niets aan de hand. Je kunt de lening dan afsluiten en loopt dan weinig risico om in de financiële problemen terecht te komen. Zorg er dus voor dat de lening die je af gaat sluiten niet te veel impact heeft op je maandelijkse kosten.

Ga je Online Geld Lenen ja of nee?

Als je niet zeker weet of je aan de maandelijkse betalingsverplichting kunt voldoen, dan is het niet verstandig om een lening af te  sluiten. Leen dus geen geld als je niet zeker weet of je het geleende bedrag terug kunt betalen. Wanneer je een lening wilt afsluiten, dan is het verstandig om hier verantwoordelijk mee om te gaan. Sluit enkel een lening af voor zaken die je daadwerkelijk nodig hebt en doe dit niet voor buitensporige uitgaven.

Heb Je Te Veel Schulden?

Heb je betalingsachterstanden of schulden? Dan heb je waarschijnlijk een negatieve codering bij de BKR in Tiel. Met een negatieve BKR-registratie wordt het erg lastig om een lening af te sluiten. De meeste kredietverstrekkers weigeren het dan om je geld te lenen. Dit doen zij, omdat ze dan niet de zekerheid hebben dat je aan je maandelijkse betalingsverplichting kunt voldoen.

Zijn je schulden nog te overzien? Leen dan geen geld om deze af te betalen, maar geef even wat minder geld uit. Bezuinig bijvoorbeeld op zaken die nu even geen prioriteit hebben. Je houdt dan geld over en hiervan kan je je schulden weer aflossen.

Gemeentelijke Kredietbank

Zit je in de schulden en weet je niet meer hoe je hier zelf kunt uitkomen? Dan is het wellicht mogelijk om een lening af te sluiten bij de Gemeentelijke Kredietbank. Dit is een sociale lening, waarmee je je schulden in een keer kunt aflossen. Je leest er meer over in dit artikel.

Wil je zelf je schulden regelen? Dan vind je hierover meer tips op deze pagina.

Vorige post:

Volgende post: