Als Nederlander je Lening Afsluiten in België

Door hans op 01/02/2012

Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan kan je ervoor kiezen om een lening af te sluiten bij onze Belgische zuiderburen. Je omzeilt dan een BKR-toetsing. Als je een

lening afsluit in België, dan wordt dit dus ook niet genoteerd bij het BKR. Daarnaast kan het ook zijn dat het afsluiten van een lening in België veel voordeliger is dan in Nederland.

Aan geld lenen in Nederland of België hangen beiden veel voor- of nadelen. In beide landen zijn veel voordelige leningen te vinden. Het is dus de vraag wat voor jou het meest aantrekkelijkste is.

Waarom zou je als Nederlander geld willen lenen in België? 

Als je een negatieve BKR-registratie hebt, dan kan het natuurlijk erg interessant zijn om geld te lenen in België. Bij onze zuiderburen worden er minder strenge eisen gesteld aan geld lenen, dan in ons land. Het is natuurlijk niet zonder reden dat er in Nederland strenge eisen gesteld worden aan het verstrekken van een krediet. Dit wordt gedaan om jou, als lener en de kredietverstrekker te beschermen tegen risico’s. Geld lenen kost geld. Als je al een lening hebt lopen, dan is het vaak verstandiger om pas weer een nieuwe af te sluiten als je de andere lening hebt afgelost.

Als je een lening hebt lopen, maar je toch graag een nieuwe wilt openen, dan is het dus een mogelijkheid om er een af te sluiten in België. Je kunt dit op twee manieren doen. Zo is het mogelijk om een lening online af te sluiten, maar je kunt dit ook telefonisch doen. Hiervoor kun je contact opnemen met een Belgische kredietverstrekker.

In Nederland voeren kredietverstrekkers een BKR-toetsing uit. Als je dit niet wilt, dan kun je natuurlijk een lening in België af gaan sluiten.

Interessante Voorwaarden (online) Geld Lenen

Naast het feit dat er in België geen BKR-toetsing wordt uitgevoerd, zijn er vaak ook wat aantrekkelijkere voorwaarden gekoppeld aan een lening.

Als je de voorwaarden die Nederlandse kredietverstrekkers hebben niet aantrekkelijk vindt, dan kun je er dus ook voor kiezen om een lening in België af te sluiten. Het kan immers zo zijn dat de rente een stuk lager ligt, dan die van een soortgelijke lening in Nederland. Daarnaast zijn Belgische kredietverstrekkers vaak wat flexibeler als het gaat om gespreid betalen.

Welke Vragen Worden er Gesteld?

Natuurlijk kun je niet zomaar een lening in België afsluiten. Net zoals in Nederland, stellen Belgische kredietverstrekkers enkele eisen. Zo moet je beschikken over een maandelijks inkomen. Ook worden er eisen gesteld aan je thuissituatie. Als je een offerte aanvraag doet, dan worden je tal van vragen gesteld over je inkomen, je thuissituatie en je werk. Aan de hand van deze gegevens krijgt de kredietverstrekker wat meer inzicht in jouw situatie en kan er bepaald worden of je een lening kunt afsluiten.

Waarom in België?

Het is natuurlijk begrijpelijk dat er aan je wordt gevraagd waarom je lening in België wilt afsluiten. Deze vraag aan je wordt gesteld, omdat er in Nederland ook legio mogelijkheden zijn. Als reden kun je opgeven dat je een lening in België wilt afsluiten, omdat je geen BKR-toetsing wilt of omdat je de voorwaarden van Nederlandse kredietverstrekkers niet aantrekkelijk vindt.

Bij Welke Kredietverstrekkers Kun Je Terecht?

Net als in Nederland, is er in België ook een groot aanbod van kredietverstrekkers. Een aantal voorbeelden van online kredietverstrekkers waar je terecht kunt zijn:

hetbelgischkrediet.be

cofidis.be

alphaline.be

Er zijn natuurlijk meer aanbieders en dit is slechts een kleine greep uit de selectie. Voor meer informatie kun je contact opnemen met een kredietverstrekker in België.

Vorige post:

Volgende post: