Belgen kiezen vaker voor geld lenen bij nieuwe auto

Door hans op 15/02/2016

Steeds vaker kiezen Belgen ervoor hun nieuwe auto te financieren met een lening. Dat meldt het Vlaamse nieuwsmedium VRT. Bij een rondvraag onder autodealers blijkt dat het soms om twee op de drie kopers gaat. Gedacht wordt dat de lage rente hier aan ten grondslag ligt. Nu geld lenen aantrekkelijker geworden is, kiezen mensen sneller voor een lening dan voorheen.

Lening voor auto nodig

Ook toe aan een nieuwe auto? Gloednieuw of tweedehands, een auto kan een flinke investering zijn. Maar als het goed is wel een investering waar u jarenlang plezier van heeft. Het liefst wilt u de auto natuurlijk in een keer kunnen betalen. Een lening kan uitkomst bieden als u het volledige bedrag niet direct beschikbaar heeft. U heeft dan de keuze uit een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Persoonlijke lening voor auto

Met een persoonlijke lening leent u een vast bedrag tegen een vaste rente. Omdat ook de looptijd vaststaat, weet u precies wat u iedere maand kwijt bent aan uw lening. Zeer geschikt voor het kopen van een nieuwe auto, omdat u bij deze aankoop precies weet hoeveel geld u nodig heeft. Daarbij kunt u de looptijd van uw persoonlijke lening eenvoudig afstemmen op de verwachte levensduur van uw auto. Zo zorgt u dat de lening is afgelost tegen de tijd dat u aan een nieuwe auto toe bent.

Auto financieren met doorlopend krediet

Het alternatief voor een persoonlijke lening is het doorlopend krediet. Met een doorlopend krediet kiest u voor een flexibelere lening. Tot een afgesproken maximum kunt u geld opnemen van uw lening op het moment dat u het nodig heeft. Heeft u een financiële meevaller? Dan kunt u uw krediet boetevrij extra aflossen. Maar afgeloste bedragen zijn ook altijd weer opnieuw opneembaar. Ideaal dus om (een deel van) uw nieuwe auto mee te bekostigen. En zo houdt u ook nog geld achter de hand voor eventuele bijkomende kosten.

Vorige post:

Volgende post: