Consumenten met doorlopend krediet honkvast

Door hans op 18/01/2016

De rente staat nog altijd historisch laag. Uw lening oversluiten kan u veel geld besparen. Zeker als u al wat langer aan het lenen bent. Toch denkt slechts 25% van de mensen met een lening of hypotheek na over overstappen naar een andere bank. Dit staat in een Working Paper van De Nederlandsche Bank.

Lenen met doorlopend krediet

Door middel van een enquête onder een representatief panel deed DNB onderzoek naar de intentie van consumenten om van bank te wisselen. Vooral consumenten met een doorlopend krediet blijken honkvast. 3 op de 4 van de ondervraagden met een dergelijk krediet zegt hun lening zeker niet te gaan oversluiten.

Lage intentie lening oversluiten

Voor de lage intentie tot het lening oversluiten noemen de onderzoekers verschillende redenen. Veel consumenten zeggen tevreden te zijn met hun huidige bank. Ook denken mensen dat een lening oversluiten ingewikkeld is en te weinig oplevert. Terwijl goedkoper lenen u juist veel geld kan besparen.

Profiteer van lagere rente

Omdat de rente de afgelopen tijd flink is gedaald, is de kans groot dat u nu tegen een lagere rente kunt lenen dan toen u uw lening afsloot. Dit geldt zowel voor het doorlopend krediet als de persoonlijke lening. Behalve een lagere rente is het mogelijk dat u nu profiteert van betere voorwaarden voor uw lening. Denk hierbij aan een hogere eindleeftijd voor uw doorlopend krediet of uw persoonlijke lening boetevrij extra aflossen.

Goedkoper geld lenen

Uw lening oversluiten loont! Profiteer van de lagere rente en vraag direct een offerte aan. Kan uw lening goedkoper? Dan regelt de oversluitservice de rest voor u. Zo eenvoudig kan geld besparen zijn.

Vorige post:

Volgende post: