De autolening: Het financieren van uw auto

Door hans op 04/01/2012

Wil je graag een nieuwe auto kopen, maar beschik je niet over genoeg financiële middelen? Dan is het mogelijk om een autolening af te sluiten. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Je leest er meer over in dit artikel.

Een autolening kun je heel gemakkelijk zelf aanvragen en afsluiten. Toch is het verstandig om je eerst goed te laten adviseren door de kredietverstrekker. Ook kun je de verschillende autoleningen met elkaar vergelijken. Dit kan je doen door offertes aan te vragen bij verschillende kredietverstrekkers. Zo heb je al snel een duidelijk beeld en een overzicht van de mogelijkheden. Je weet dan bij welke kredietverstrekker je de voordeligste lening kunt afsluiten.

Hoogte autolening

De hoogte van de autolening is afhankelijk van je maandelijkse inkomen en eventuele andere openstaande schulden. Een autolening kan op verschillende manieren samengesteld worden.

Twee soorten

Over het algemeen kan je kiezen uit twee soorten leningen. Dit zijn een doorlopend krediet en een persoonlijke lening.

Doorlopend krediet voor een auto

Het doorlopend krediet is een van de meest populaire leningen. Dit is de meest flexibele leenvorm binnen de mogelijke leningen voor een auto. Als je een doorlopend krediet afsluit voor de aanschaf van een nieuwe auto, dan kun je het afgeloste geldbedrag altijd weer opnieuw opnemen. Je beschikt dus altijd over wat extra geld. Je kunt geld blijven opnemen totdat je je kredietlimiet hebt bereikt.

Persoonlijke lening voor een auto

Het is ook mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten voor de financiering van een auto. Dit is de meeste simpele leenvorm die er bestaat. Van tevoren wordt bepaald hoeveel geld je kunt lenen en wat de looptijd van de lening is. Alles staat vast. Je weet dus precies hoeveel geld je leent, wat het rentepercentage is, wat de hoogte is van het maandelijkse aflossingsbedrag en wanneer je de lening hebt afgelost.

De voor- en nadelen van een autolening

Elke soort autolening kent zowel voor- als nadelen. Het is weer afhankelijk van je financiële situatie welke soort lening het beste bij je past. Tegenwoordig sluiten steeds meer mensen een autolening af. Dit komt, omdat deze lening vele voordelen biedt. Het grootste pluspunt van een autolening is natuurlijk dat je hierdoor toch een nieuwe auto kunt aanschaffen. Een nadeel is echter weer dat je met zo’n lening weer vastzit aan een financiële verplichting.

Naast een doorlopend krediet of een persoonlijke lening is het ook mogelijk om rechtstreeks een lening bij een autodealer af te sluiten. Bij zo’n dergelijke lening betaal je de auto in termijnen af. Je kunt de betaling van de auto dan spreiden en zo hoef je niet in een keer een groot geldbedrag uit te geven.

 

De voordelen van een autolening

Het voordeel van een autolening is dat je hiermee direct een auto kunt kopen. Steeds meer mensen sluiten een autolening af. De rente op een autolening is dan ook vaak wat aantrekkelijker dan die voor een ander type lening.

De nadelen van een autolening

Een autolening afsluiten is niet altijd verstandig. De looptijd van de lening kan soms veel langer zijn dan de economische levensduur van de auto. Geld lenen is dus niet altijd verstandig, maar soms is het wel noodzakelijk. Vooral wanneer je echt een nieuwe auto nodig hebt. Door een autolening af te sluiten kun je direct een nieuwe auto kopen. Als je een autolening afsluit, dan heb je geen kredietwaardig onderpand voor de lening. De waarde van de auto keldert namelijk erg snel. Een autolening of financiering die de dealer zelf aanbiedt kan dan ook veel voordeliger zijn.

Vorige post:

Volgende post: