Door minder lenen halt aan toename betalingsachterstanden

Door hans op 29/02/2016

Afgelopen halfjaar is het aantal mensen met een betalingsachterstand op leningen amper toegenomen. Bij het Bureau Krediet Registratie staan nu 777.788 mensen geregistreerd die een achterstand hebben op het aflossen van leningen. Dat zijn er zo’n 20 meer dan in juli 2015. Terwijl dit aantal de afgelopen jaren steeds met flinke aantallen toenam.

Lening afsluiten

Het stabiliseren van het aantal mensen met een betalingsachterstand op leningen geldt voor BKR als “relatief goed nieuws”. Een van de verklaringen hiervoor is volgens het registratiebureau dat consumenten sinds de crisis minder snel een lening afsluiten. Ook worden leningen minder makkelijk verstrekt dan voorheen en krijgen consumenten eerder hulp bij geldproblemen.

Leningen en kredieten
BKR registreert alle leningen en kredieten die consumenten in Nederland afsluiten. Hypotheek leningen worden alleen geregistreerd bij een betalingsachterstand van meer dan 120 dagen. Op het niet op tijd betalen van bijvoorbeeld belasting of huur heeft het registratiebureau geen zicht. Volgens recente berichtgeving lopen deze nog altijd wel op. Dit kan voorkomen worden door vooral verantwoord geld lenen te promoten. Denk altijd goed na voordat u een lening afsluit. Een lening aanvragen is vaak op de korte termijn handig, op de lange termijn moet de lening uiteraard wel weer terugbetaald worden.

Vorige post:

Volgende post: