Doorlopend krediet afsluiten

Een doorlopend krediet afsluiten kan tegenwoordig al tegen een scherpe rente van slechts 4,4%. Uiteraard is dit anders dan bij de persoonlijke lening wel een variabele rente. Dit houdt in dat de rente kan stijgen, of juist kan dalen. Waarom zou u dan eigenlijk een doorlopend krediet afsluiten in plaats van een persoonlijke lening met een vaste rente vanaf 4,1%? Wat zijn dan uw voordelen bij een doorlopend krediet? Waarom is geld lenen met een doorlopend krediet dan nog altijd populair?

Doorlopend krediet afsluiten

Geld Lenen offerte
Een doorlopend krediet uitermate geschikt als u op een flexibele manier geld wilt lenen. Anders dan bij een persoonlijke lening kunt u namelijk altijd boetevrij aflossen. Wanneer u wilt, en zoveel u wilt. Daarnaast is er nog een belangrijk verschil. Met een doorlopend krediet kunt u tussentijds ook weer opnames doen uit uw lening. Dat maakt een doorlopend krediet afsluiten nog altijd populair.

Doorlopend krediet afsluiten? Waar moet u op letten?

Bij het afsluiten van een doorlopend krediet zijn er een aantal zaken waar u rekening mee zou moeten houden.
De eerste lijkt misschien wat ver gezocht. Maar is zeker belangrijk. Als u een doorlopend krediet gaat afsluiten is het belangrijk om na te gaan of de aanbieder van de lening in het bezit is van een vergunning voor bemiddelen bij de toezichthouder, de AFM. De toezichthouder geeft namelijk ook zelf de vergunningen af voor het bemiddelen in leningen en houdt uiteraard toezicht op de aanbieders. Als de kredietbemiddelaar een vergunning heeft weet u in ieder geval dat u te maken heeft met een legale kredietverstrekker.
Daarna komt natuurlijk het rentepercentage. Dat bepaald voor een groot deel wat u in totaliteit aan uw lening gaat terugbetalen. Des te lager de rente, des te voordeliger uw lening uiteindelijk uitpakt. Let hier goed op.

Wat als de rente van uw doorlopend krediet wijzigd?

Laten we hierbij vooral uitgaan van de negatieve variant, de stijging van uw rente. Als uw rente stijgt is dit natuurlijk nadelig voor u. U moet per maand meer betalen aan rente, en lost minder af. Dan komt ook gelijk het voordeel van een doorlopend krediet afsluiten weer om de hoek kijken. Als u merkt dat uw aanbieder de rente verhoogd, kunt u eenvoudig weer gaan shoppen met uw doorlopend krediet. U kunt leningen vergelijken en nagaan waar u op dat moment weer voordeliger kunt lenen. Vertrouwd u het niet helemaal? Denkt u dat de rente (nog) verder gaat stijgen? Dan is het aan te raden om dit met uw kredietadviseur te bespreken om na te gaan wat hun gedachte hierover is.
U kunt er ook voor kiezen om uw doorlopend krediet om te zetten naar een persoonlijke lening. De flexibiliteit bent u dan kwijt, maar u heeft daar zekerheid voor terug.