Een Lening Afsluiten bij de Gemeentelijke Kredietbank

Door hans op 03/03/2012

Soms is het zo dat je bij een bank of kredietverstrekker geen lening kunt afsluiten. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen als je een te laag inkomen heeft, schulden hebt of ouder bent dan 65 jaar. Het is dan een optie om een sociale lening bij de Gemeentelijke Kredietbank af te sluiten. Vaak is dit echter een laatste keus.

Bij een sociale lening, leen je eenmalig een vast bedrag van de GKB. Een lening van de GKB is een vaste lening. Dit houdt in dat de looptijd en de rente van de lening van tevoren al zijn vastgesteld.  Je weet dus wat je maandelijkse lasten zijn en wanneer je de lening helemaal hebt afgelost.

 

Beschik je over een hoger inkomen en heb je geen schulden? Dan raad ik je aan om, geheel vrijblijvend, een offerte voor een lening aan te vragen via deze website.

Klik hier voor de mogelijkheden, en antwoorden op de belangrijkste vragen.

Heb jij alle opties reeds geprobeerd, kan je nergens een lening afsluiten en heb je schulden?

Ga dan naar de website van de GKB of stuur een directe mail met al u vragen naar:

info[at]degkb.nl

Natuurlijk kunt je hier ook meer informatie vinden over de Gemeentelijke Kredietbank:

  • Wat is de Gemeentelijke Kredietbank(deGKB)?
  • Waarom zou ik een lening afsluiten bij deGKB?
  • Wat zijn de voorwaarden voor een lening bij de GKB?

Wat is de Gemeentelijke Kredietbank?

De gemeentelijke kredietbank(afgekort GKB) wordt ook wel de Volkskredietbank genoemd.

De GKB is een overheidsinstelling voor hulp bij schulden, preventie van schulden, inkomensbeheer en sociale kredietverlening. Wij helpen mensen met een financieel probleem waar ze zelf niet (meer) uitkomen, en bij het voorkomen daarvan. Hierbij werkt de GKB samen met verschillende instanties, zoals bijvoorbeeld het maatschappelijk werk. De GKB werkt voor de inwoners van 23 gemeenten.(bron: www.degkb.nl)

Waarom zou ik een lening afsluiten bij deGKB?

De bank is opgezet door de gemeente en verstrekt leningen aan mensen die geen lening (meer) af kunnen sluiten bij een commerciële financiële instelling.

Dit kan als reden hebben dat de persoon in kwestie niet voldoende inkomen heeft om al haar schulden af te lossen. Hiervoor kan de GKB uitkomst bieden. De GKB heeft geen winstoogmerk en dat is gunstig voor de persoon die de sociale lening af willen sluiten. De lening dient wel met rente terugbetaald te worden, maar is niet zo hoog als bij een commerciële lening.

Wat zijn de Voorwaarden van een Sociale Lening?

Je kunt een sociale lening aanvragen als je achttien jaar of ouder bent. Iedere gemeente beschikt over een kredietbank waar je dit kunt doen. Om een sociale lening te kunnen afsluiten, moet je aan een aantal eisen voldoen:

  • Je beschikt over een maandelijks inkomen dat maximaal 130 procent van het wettelijk gestelde minimumloon bedraagt.
  • Je bent 65 jaar of ouder
  • Je bent geregistreerd bij het BKR.

Hoeveel Geld kun je Lenen bij de Gemeentelijke Kredietbank?

Een sociale lening wordt op maat verstrekt. De hoogte van de lening is hangt dus af van je persoonlijke financiële situatie. Denk hierbij aan je inkomen, hoe hoog je schulden zijn, de hoogte van je vaste lasten e.d.

Het is niet mogelijk om minder dan 500 euro te lenen bij de Gemeentelijk Kredietbank.

Hoe vraag je een Sociale Lening aan?

Het afsluiten van een sociale lening bij de GKB gaat iets anders in zijn werk, dan wanneer je dit bij een bank of kredietverstrekker doet. Je moet eerst een sociale lening aanvragen. Dit doe je door een daarvoor bestemd formulier in te vullen en op te sturen naar je gemeente. Bij de meeste gemeentes kan je dit gewoon digitaal via hun website doen. Aan de hand van je ingevulde gegevens, bepaald de gemeente of je in aanmerking komt voor een sociale lening. Als dit zo is, dan word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Het is dan de bedoeling dat je al je gegevens, zoals een identiteitskaart, contracten, rekeningen, enz, meeneemt. Tijdens dit intakegesprek probeert de GKB een goed beeld te krijgen van je financiële en je persoonlijke situatie. Hierna wordt er gekeken op welke wijze zij je het beste kunnen helpen. Dit kan bijvoorbeeld met een sociale lening zijn, waarmee je je schulden kunt afbetalen.  Een sociale lening loopt maximaal 5 jaar.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via onze contact pagina (onderaan)

Vorige post:

Volgende post: