Een lening afsluiten zonder BKR toetsing

Door hans op 08/04/2012

Ondanks de crisis, wordt er in Nederland nog steeds veel geld geleend. In vergelijking met 2012 wordt er dit jaar zelfs meer geld geleend. De leningen zijn er niet goedkoper op geworden, want in de meeste gevallen is de rente flink omhoog gegaan.

Er wordt dus nog altijd veel geld geleend, maar het gaat hierbij natuurlijk niet altijd om grote bedragen. Het kan ook gaan om bedragen als 100, 1000 of 5000 euro. Ook al sluiten steeds meer mensen een lening af, toch is het niet altijd even makkelijk om dit te doen. De eisen die financiële instellingen hanteren zijn namelijk wel strenger geworden. Een kredietverstrekker wil echt de zekerheid hebben dat je in staat bent om het geleende geld terug te betalen. Deze zekerheid krijgen ze door een BKR-toetsing uit te voeren. Als je een negatieve BKR-codering hebt, dan is het haast onmogelijk om geld te lenen.

In deze tijden van financiële crisis raken steeds meer mensen in geldproblemen. Zij hebben dan ook een negatieve BKR-codering. Er is dus veel vraag naar leningen die je kunt afsluiten zonder een BKR-toetsing. Deze mogelijkheid bestaat. Echter, er zijn hier wel wat risico’s aan verbonden.

Is geld lenen zonder BKR-toetsing wel verstandig?

Kredietverstrekkers waarbij je geld kunt lenen zonder dat er een BKR-toetsing wordt uitgevoerd, zijn niet altijd in het bezit van een vergunning. Als je een lening wilt afsluiten bij een kredietverstrekker die geen BKR-toetsing uitvoert, dan is het raadzaam om eerst te checken of deze een vergunning heeft. Dit kan je eenvoudig doen via deze pagina. Verder is het natuurlijk niet altijd even verstandig om een extra lening af te sluiten als je schulden hebt open staan.

Als je geld wilt lenen bij een kredietverstrekker die geen BKR-toetsing uitvoert, dan kan je vaak maar een laag bedrag lenen. Bij de meeste kredietverstrekkers kan je maximaal 500 euro lenen. Deze leningen kennen een korte looptijd van zes tot twaalf maanden. Als je op de korte termijn extra geld nodig hebt, dan kan zo’n lening een uitkomst zijn.

Waar kun je het beste geld lenen zonder BKR toetsing?

Je kunt bij tal van instanties geld lenen. Als je geld wilt lenen, zonder dat er een BKR-toetsing wordt uitgevoerd, dan kan je hiervoor terecht bij een aantal instellingen. Dit zijn aparte segmenten in de financiële wereld.

Dit type kredietverstrekkers hanteert minder strenge regels. Ze maken het mogelijk om geld te lenen zonder dat hiervoor een BKR-toetsing wordt uitgevoerd. Ook al is het makkelijker om geld te lenen bij zulke kredietverstrekkers, toch stellen zij ook wel enige eisen. Zo moet je beschikken over een vast inkomen. Ze moeten immers wel de zekerheid hebben dat je in staat bent om de lening terug te betalen. Daarnaast bieden ze je transparante informatie over de rente, de looptijd en het aflossingsbedrag. Je weet dus van tevoren al waar je aan toe bent.

Welke kredietverstrekkers maken van geld lenen zonder BKR toetsing geen probleem?

Wij willen jou graag informatie bieden over de diverse aanbieders die geen BKR-toetsing uitvoeren. Hieronder tref je een overzicht van de kredietverstrekkers waar je ongetwijfeld terecht kunt.

Via de onderstaande link kunt u direct een lening afsluiten:

Ferratum

Wat zijn de voor- en nadelen van geld lenen zonder BKR-toetsing?

Aan geld lenen zonder BKR-toetsing zijn voor-en nadelen verbonden. Naast het feit dat het ook mogelijk is om geld te lenen met een negatieve BKR-notering, kent deze soort lening nog een aantal andere voordelen.

Voordelen:

  • Snel
  • Goedkoop

Snel

Een groot voordeel van geld lenen zonder BKR-toetsing is de snelheid. Vaak beschik je al binnen een dag over het geld.

Goedkoop

Geld lenen zonder BKR-toetsing is vrij goedkoop. Dit is alleen het geval als je je aan de maandelijkse aflossingsverplichting houdt. Als je dit niet doet, dan kan deze soort lening duurder uitvallen, dan een lening met BKR-toetsing. Doorgaans krijg je dan een boete. Het is dus een zaak om je aan de maandelijkse aflossingsverplichting te houden, anders wordt de lening al snel duurder en dat wil je natuurlijk niet!

Nadelen

Geld lenen zonder BKR-toetsing is dus snel en goedkoop. Naast deze grote voordelen, kent deze leenvorm ook enkele nadelen.

  • Groter risico
  • Korte looptijd

Groter risico

Geld lenen zonder BKR-toetsing kent een groter risico. Als je het geld niet op tijd kunt terug betalen, dan raak je sneller in de financiële problemen.

Korte looptijd

De korte looptijd van geld lenen zonder BKR-toetsing kan soms niet goed uitkomen. Dit betekent dan dat je het geleende geld ook weer snel moet terugbetalen. Je moet dus snel over geld beschikken om de lening terug te betalen.

In ieder geval is het altijd een aanrader om de voorwaarden van een kredietverstrekker altijd goed door te lezen, voordat je een lening afsluit. Dit geldt zowel voor geld lenen met of zonder BKR-toetsing.

Vorige post:

Volgende post: