Geld lenen contract – Wat zijn de eisen?

Als je een lening afsluit bij een kredietverstrekker of een bank, dan teken je standaard een contract. In dit contract staat onder meer vermeld welke rente je moet betalen, wat de hoogte is van het maandelijkse aflossingsbedrag, wat de hoogte is van het leenbedrag en wat de looptijd is van de lening. Geld lenen begint met het maken van duidelijke afspraken.

Wanneer je geld leent bij familie of een ander soort onderhandse lening afsluit, dan is het ook noodzakelijk om een contract op te stellen. Om misverstanden te voorkomen is het zinvol om een notaris in te schakelen. Deze helpt je met het opstellen van het contract en zorgt ervoor dat de gemaakte afspraken op papier staan. Een lening aanvragen bij een professionele intermediair is natuurlijk vaak eenvoudiger en voordeliger.

Voordat je een contract ondertekent, is het natuurlijk een tip om deze eerst goed door te lezen. Hierdoor weet je zeker of je er goed aan doet om een lening af sluiten.

De opzet van een contract

Een contract bestaat uit een vaste opzet en er zijn vaste regels voor wat er echt in moet staan.

Namen

In ieder geval moeten de namen van de geldlener en de geldgever in het contract staan vermeld. Deze staan bovenaan de eerste pagina. Het is dan direct duidelijk wie er geld leent.

De afspraken

Onder de namen staat de volgende tekst vermeld: ‘Verklaren te zijn overeengekomen’. Hierna is punt voor punt vastgesteld wat er precies is afgesproken. Deze punten zijn duidelijk en concreet beschreven. De precieze looptijd, rentepercentages en het leenbedrag zijn dus duidelijk omschreven.

Andere punten

Verder staan in het contract de volgende zaken beschreven:

  • De datum van de lening
  • Het bedrag waar het omgaat
  • De geldlener bevestigd de genoemde som schuldig te zijn
  • De rente en wanneer deze wordt betaald
  • De afsluitkosten van de lening
  • De looptijd van de lening
  • De manier van aflossen

Notaris inschakelen

Om er zeker van te zijn dat alle noodzakelijke punten in het contract staan vermeld, is het een aanrader om een notaris in te schakelen. Vooral wanneer het om een familielening of onderhandse lening gaat. Als het contract aan alle wettelijke eisen voldoet, dan kan deze ondertekend worden door de geldgever en geldlener.

Intermediair inschakelen

Het is ook mogelijk om een lening af te sluiten via een intermediair. Deze vormt de schakel tussen de kredietverstrekker en de consument. Het is dan ook een ideale persoon om een leencontract mee af te sluiten. Via deze website kom je in contact met een intermediair. Deze helpt je direct verder met het afsluiten van een lening.

Geld Lenen Offerte