Geld lenen Door Middel van Crowdfunding

Door hans op 15/02/2012

Je hebt er misschien al wel eens van gehoord; crowdfunding. Deze wijze van projectfinanciering is steeds meer in opkomst, ook in Nederland.

Crowdfunding is erg interessant en biedt tal van mogelijkheden. Zeker in deze crisistijd, waarin het steeds lastiger wordt leningen af te sluiten, is crowdfunding een ware uitkomst.

Diverse minileningen

Bij crowdfunding wordt het bedrag dat gewenst is voor je financieringsdoel bij elkaar gebracht door diverse particulieren. Zij verstrekken allemaal een minilening aan de persoon of het bedrijf in kwestie. Het zijn dus allemaal kleine leningen die afkomstig zijn van veel verschillende mensen. Met het geld van al deze minileningen kan het project toch nog gefinancierd worden zónder dat je hiervoor geld hoeft te lenen van een bank of een andere financiële instelling. Er zijn in ons land een aantal platforms waarbij je je project aan kunt melden om zo crowdfunding rond te krijgen.

Veel potentie

Vorig jaar, in 2012, werd er al voor 1 miljoen euro geleend middels crowdfunding. In vergelijking met de werkelijke kredietmarkt is dit een klein bedrag, maar als nieuwe leenvorm is dit bedrag een goed begin. Het is het begin van een ware uitkomst voor zowel bedrijven als particulieren. Crowdfunding heeft veel potentie en dient dan ook niet onderschat te worden. In de toekomst zullen er nog veel meer bedrijven gebruik gaan maken van crowdfunding. Hierdoor zullen steeds meer ondernemers geld lenen bij banken en andere kredietverstrekkers. Het is zelfs mogelijk dat de overheid nog wat meer initiatief neemt omtrent crowdfunding en een dergelijke wijze van financieren gaat ondersteunen. De gesprekken hierover worden gevoerd bij het Ministerie van Economische zaken, Landbouw en Innovatie. Crowdfunding kan erg goed zijn voor de economie en is zeker nu iets om naar te kijken.

Vorige post:

Volgende post: