Geld lenen voor een auto

Door hans op 18/03/2012

Tegenwoordig is het heel normaal om geld te lenen voor een auto. Een nieuwe auto kopen kost natuurlijk ook veel geld. De meeste mensen beschikken niet in een keer over dit bedrag en lenen daarom geld om een nieuwe auto te kopen.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je al wat geld hebt gespaard, maar dat je een auto wil kopen die net niet in je budget past. Het is dan de vraag wat je gaat doen. Je kunt nog even sparen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een lening af te sluiten. Door dit te doen kun je de auto snel en in een keer aanschaffen.

Toch is het verstandig om niet binnen een dag te beslissen. Om een weloverwogen keuze te maken kun je een financieel adviseur inschakelen. Deze kan precies voor je bereken hoeveel geld je kunt lenen zonder risico te lopen. Voor het inschakelen van een adviseur kun je het beste een vrijblijvende offerte aanvragen. Als de kredietverstrekker je aanvraag heeft ontvangen, wordt er bepaald hoeveel geld je daadwerkelijk kunt lenen en hoeveel geld de lening jou gaat kosten. Je weet dan precies hoeveel je per maand moet aflossen om je lening af te betalen.

Als je geld wilt lenen voor de aanschaf van een nieuwe auto, dan kan je ook een lening bij een autodealer afsluiten. Zo kan je een renteloze lening afsluiten of een auto op afbetaling kopen. Dit lijkt een ideale oplossing, toch zitten er nog wel wat addertjes onder het gras. Zo is het vaak niet helemaal duidelijk hoeveel je nou echt moet betalen.

Geld lenen bij een autobedrijf of bij een dealer?

Bij vrijwel alle grote autodealers kun je een autolening afsluiten. Er zijn zelfs een aantal grote merken die hiervoor een soort bank hebben. Een goed voorbeeld hiervan is de Volkswagen Bank. Ook al lijkt het zeer aantrekkelijk om een lening af te sluiten bij een private bank, toch is het vaak erg duur. Je bent dus vaak veel meer geld kwijt dan geld lenen bij een bank of andere kredietverstrekker.

Volgens de AFM is het verstandiger om een doorlopend krediet of een persoonlijke lening af te sluiten voor de aanschaf van een auto.

Het afsluiten van een speciale autolening brengt namelijk wat risico’s met zich mee. Als je niet kunt voldoen aan de gestelde financiële verplichtingen dan kan dat namelijk enige gevolgen hebben:

Zo kan het zijn dat:

  • Je de auto weer moet verkopen om zo de lening af te lossen
  • Je een extra lening of een nieuwe financiering moet afsluiten.

Om financiële problemen te voorkomen is het dus een aanrader om een persoonlijke lening af te sluiten bij een betrouwbare kredietverstrekker. Je weet dan precies wat je elke maand terug moet betalen. Je hebt dan veel meer zekerheid en duidelijkheid.

Leningen vergelijken

Voordat je een lening afsluit, is het altijd verstandig om eerst diverse leningen van verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Dit kun je doen door offertes aan te vragen bij diverse kredietverstrekkers. Door de offertes goed met elkaar te vergelijken kun je de meest voordelige lening kiezen. Daarnaast is het natuurlijk ook fijn om van tevoren al te weten hoeveel geld je elke maand terug moet gaan betalen, inclusief rente. Via onze website kun je gratis verschillende offertes aanvragen en je aanvraag op maat vergelijken bij diverse aanbieders. Wel zo handig!

Vorige post:

Volgende post: