Het Lenen van Geld Wordt een Stuk Moeilijker in Nederland

Door hans op 02/02/2012

Ruim 25 procent van de banken binnen de eurozone is ervan overtuigd dat zij strengere regels toe moeten passen omtrent kredietaanvragen vanuit het bedrijfsleven. Er worden dus strengere regels toegepast dan een aantal jaren geleden. Meer dan 30% van alle banken heeft de afgelopen jaren strengere regels gehanteerd voor het verstrekken van een krediet. Daarnaast vragen ook steeds minder bedrijven, vanwege de crisis, een krediet aan.

De ECB Strooit Goedkoop Geld de Markt op

Ondanks dat er minder kredieten worden verleend, worden er toch nog grote hoeveelheden geld uitgeleend door de ECB, de Europese Centrale Bank. Vorig jaar, in december 2012, sloten 523 banken een lening af bij de ECB voor een looptijd van drie jaar. Het ging hierbij om een totaalbedrag van maar liefst 489 miljard euro.

Wat Doen de Banken Volgens De Nederlandsche Bank?

In Nederland is ongeveer 14 procent van alle Nederlandse banken iets strenger geworden omtrent het verstrekken van kredieten. Er zijn ook enkele banken geweest die andere regels hanteerden om niet onder te doen voor de concurrentie.

De criteria waaraan de consument moet voldoen om een hypotheek af te kunnen sluiten is niet aangescherpt. Dit is gebleken uit een onderzoek van De Nederlandsche Bank. Ook al zijn de regels niet aangescherpt, toch heeft ongeveer 30% van de Nederlandse banken overwogen om dit wel te doen.

Vorige post:

Volgende post: