Hoe houd je je financiën op orde?

Door hans op 08/03/2012

Er zijn van die maanden dat je geld als sneeuw voor de zon lijkt te verdwijnen. Als je nog over voldoende inkomsten beschikt en al je vaste lasten kunt betalen, is er natuurlijk niets aan de hand. Het wordt pas een probleem als je geen geld meer overhoudt en niet aan je maandelijkse betalingsverplichtingen kunt voldoen.

Om problemen te voorkomen is het dan ook belangrijk om je financiën goed bij te houden. Door dit te doen weet je precies wat er elke maand binnenkomt en uitgaat. Je hebt dan inzicht in je uitgavenpatroon en kunt hier, als het nodig is, wat verandering in brengen.

Als je op de korte termijn geld nodig hebt, dan is het een optie om geld te lenen. Om na te gaan of een lening binnen je budget past, is het dan ook verstandig om je inkomsten en uitgaven goed op papier te zetten. Je kunt dan zien hoe je er financieel voorstaat en of je echt wel geld kunt lenen.

Hoe zorg je ervoor dat je niet in de financiële problemen geraakt?

Het is vreselijk om in de financiële problemen terecht te komen. Het duurt vaak jaren voordat je uit de schulden bent. Vaak is het te vergelijk met aankomen en afvallen. Het is makkelijker om aan te komen, dan om af te vallen. Zo zit het ook met geld lenen en in de schulden raken. Snel geld lenen is vrij makkelijk, maar een lening afbetalen is meestal een stuk moeilijker. Om te voorkomen dat je in de financiële problemen raakt, is het dan ook verstandig om je financiën altijd goed op orde te houden. Juist als je schulden of een lening hebt. Je hebt dan een goed overzicht wat je nog moet betalen en krijgt al sneller inzicht in hoe je dit moet doen.

 

Hoeveel geld verdien je en hoeveel geld geef je uit?

Bij het bijhouden van financiën gaat het er vooral om dat je je inkomsten en uitgaven bijhoudt. Inkomsten kunnen zijn je loon, de hypotheekrenteaftrek, eventuele zorg- en huurtoeslag, kindertoeslag en andere vormen van inkomsten die je eventueel geniet.

Bij uitgaven kun je denken aan de huur of hypotheek, de auto, gas, water en licht en eten. Door het totaal van de inkomsten bij elkaar op te tellen en hier het totaal van alle maandelijkse uitgaven van af te trekken, weet je precies wat je maandelijks overhoudt. Wanneer dit een negatief bedrag is, dan heb je te weinig inkomsten of te hoge uitgaven. Dit betekent dus dat je zult moeten bezuinigen.

  Ga ik geld lenen voor een grote uitgave of ga ik geld sparen?

Als je een goed inzicht hebt in je financiën, dan weet je ook of het verstandig is om een lening af te sluiten voor een grote uitgave, zoals een nieuwe auto of een nieuwe keuken. Sparen is natuurlijk verstandiger, maar dit is niet altijd mogelijk. Het is dan een optie om een goedkope persoonlijke lening af te sluiten. Hierbij leen je een vast bedrag tegen een vaste rente en looptijd. Je weet dus precies waar je aan toe bent.

Wil je graag een vrijblijvende offerte voor een persoonlijke lening aanvragen? Dan kan je dat hier doen. Wij werken enkel samen met geregistreerde kredietverstrekkers. Doorgaans ontvang je binnen enkele werkdagen een terugkoppeling per mail.

Vorige post:

Volgende post: