Hypotheek lening oversluiten populair

Door hans op 08/06/2015

Het oversluiten van de hypotheek was populair in het eerste kwartaal van dit jaar. Uit de hypotheek monitor van IG&H Consulting & Interim blijkt dat liefst 10.760 huiseigenaren kozen voor het oversluiten van hun lening naar een andere bank. Dit was een stijging van 33% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2014.

Lage rente en minder restschuld
Als belangrijkste oorzaak van het massale oversluiten noemen de onderzoekers de lage rente. Daarnaast hebben ook de stijgende huizenprijzen invloed op het oversluiten. Er zijn namelijk minder huiseigenaren met een restschuld. Dat maakt de hypotheek lening oversluiten aantrekkelijke en gemakkelijker, omdat er niet nagedacht hoeft te worden over de restschuld financieren.

Stijging omzet hypotheek markt
Hypotheken die zijn overgesloten maken 21% uit van het totaal aantal verkochte hypotheken in Nederland. In het eerste kwartaal behaalde de hypotheekmarkt een omzet van €11,9 miljard. Dit is 31% meer dan in het eerste kwartaal van vorig jaar. Volgens IG&H Consulting & Interim kan er nu met recht gesproken worden van herstel van de woningmarkt.

Vorige post:

Volgende post: