Ik ben student en ik wil geld lenen

Door hans op 15/03/2012

Het leven van een student is niet goedkoop. Zo ben je als student maandelijks een flink bedrag kwijt aan boodschappen, huur en studie. Het komt dan ook nogal wel eens voor dat studenten niet goed rond kunnen komen. Het bedrag dat ze ontvangen aan studiefinanciering en inkomsten van een bijbaan is net te laag. Om goed rond te kunnen komen (en stiekem nog een beetje te kunnen feesten), is een studentenlening bij DUO dan ook een handige optie. Geld lenen van de overheid is immers een stuk goedkoper dan geld lenen van een bank.

Goedkoop geld lenen met een studentenlening bij DUO

Bij DUO is het mogelijk om een lening af te sluiten. Deze lening ontvang je naast je basisbeurs en je eventuele aanvullende beurs. Net als bij andere leningen, betaal je ook over een studentenlening rente. Deze rente is echter zeer laag. In 2012 bedroeg deze 1,39 procent en in 2013 is dit zelfs 0,6 procent. Het rentepercentage verandert elk jaar. Je wordt hier altijd van op de hoogte gehouden.

Niet iedere student kan een lening bij DUO afsluiten. Je dient dan recht te hebben op studiefinanciering. In dit artikel leest je meer over de voorwaarden voor studiefinanciering.

De studentenlening die je pas ná je opleiding terug te betalen. Je mag hier maximaal vijftien jaar over doen. Als je je studie hebt afgerond, dan wordt de rente voor vijf jaar vastgezet. Als je even niet de mogelijkheid hebt om de lening terug te betalen, dan kan er een periodestop worden ingezet.

Kom je niet in aanmerking voor een studentenlening bij DUO? Dan kun je ervoor kiezen om geld te lenen bij een andere financiële instantie.

De zogeheten aanvullende studentenlening

Er zijn diverse kredietverstrekkers die enkel studentenleningen aanbieden. Deze leningen worden aangeboden tegen gunstige voorwaarden. Een nadeel van een studentenlening bij zo’n kredietverstrekker is de hogere rente. Deze is bij een lening van DUO natuurlijk veel lager. Een voordeel is dat een studentenlening bij een particuliere instelling weer flexibeler is. De hoogte van een DUO studentenlening is beperkt. Bij een andere financiële instelling kan je vaak een hoger bedrag lenen.

Doorlopend krediet

Voor studenten is een doorlopend krediet het meest geschikt. Deze kent een lagere rente en je beschikt dan altijd over wat extra geld. Daarnaast moet je de lening niet binnen een bepaalde termijn terug betalen. Je kunt al een doorlopend krediet afsluiten met een rente vanaf 4,8 procent. Dit is natuurlijk nog steeds erg laag, vooral als je dit vergelijkt met de rente voor een creditcard of persoonlijke lening.

Wil je graag meer informatie over een doorlopend krediet? Vraag direct vrijblijvend meer informatie aan bij een van de door ons geselecteerde aanbieders en je krijgt binnen aanzienlijke tijd informatie op maat.

 


Vorige post:

Volgende post: