Is het Mogelijk om Als Persoon op Leeftijd in Nederland Geld te Lenen?

Door hans op 26/01/2012

Wanneer je als oudere in Nederland graag geld wilt lenen, dan is dit in de praktijk niet echt makkelijk. De meeste financiële instellingen verlenen niet zo snel kredieten aan oudere mensen vanaf 60 jaar.

Tegenwoordig is het vrij normaal om een krediet af te sluiten. Zo lenen we geld voor de koop van een woning, een verbouwing of een nieuwe auto. Het afsluiten van een lening gaat meestal vrij makkelijk, zeker wanneer je geen andere leningen hebt openstaan. De hoogte van de lening hangt weer af van de hoogte van je inkomen. Er zijn verschillende soorten leningen die je kunt afsluiten, zoals een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Krediet Verkrijgen in Nederland Als je al op Leeftijd Bent

Hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het is om geld te lenen. Als je net de 50 bent gepasseerd, kan dit al moeilijk zijn. In de ogen van financiële instellingen ben je dan ‘te oud’ om geld te lenen. Dit komt, omdat je dan meer risico loopt om ziek te worden of snel te overlijden. Kredietverstrekkers vinden dit natuurlijk geen prettig idee, want de kans is dan groter dat het geleende geld niet wordt terugbetaald. Als oudere in Nederland is het haast onmogelijk om geld te lenen.

Geld Lenen van Familie of Vrienden

Het is natuurlijk een optie om geld te lenen bij familie of vrienden, maar vaak wordt dit ook lastig. Zo kan het zijn dat ze zelf in een dure periode van hun leven verkeren en veel kostenposten hebben, zoals school, studieschuld en een hypotheek. Ook beschikt niet iedereen over een flinke bankrekening. Mocht het wel mogelijk zijn om geld te lenen van vrienden leen dan het minimale.

Een creditcard nemen

Een andere mogelijkheid kan het afnemen van een creditcard zijn. Een creditcard is vergelijkbaar met een doorlopend krediet. Het geleende geld betaal je dan later of in termijnen terug. Met een creditcard is het vaak mogelijk om een flink bedrag op te nemen. Ook kan je meerdere creditcards aanvragen. Zo beschik je over een extra geldbedrag. Het voordeel van zo’n kaart is dus, dat je altijd wat extra geld hebt. Een nadeel is echter weer dat de rente vrij hoog is. Deze ligt vaak rond de 13% of hoger.

Laat je dus goed informeren voordat je een creditcard neemt. Geld lenen met een creditcard lijkt zo makkelijk, maar net als bij andere leningen kost ook dit geld.

Vorige post:

Volgende post: