Kan ik geld lenen als ik in het buitenland woon?

Door hans op 11/11/2012

Ben je geëmigreerd naar het buitenland? Dan kan het soms lastig zijn om een lening af te sluiten bij een Nederlandse kredietverstrekker. De meeste kredietverstrekkers zien namelijk liever dat je dan in Nederland woont.

Ook al is het wat lastiger om geld te lenen in Nederland als je geëmigreerd bent naar een ander land, het is niet onmogelijk. Als je in het buitenland woont en geld wilt lenen in Nederland dan kun je bij een aantal kredietverstrekkers toch een lening afsluiten. Dit zijn Directe en de ABN Amro.

Directa

Bij Directa is het mogelijk om een lening af te sluiten, terwijl je in het buitenland woont. Hieraan worden wel wat voorwaarden gesteld. Zo is het een vereiste dat je over een Nederlands paspoort beschikt, een Nederlandse rekening hebt en voor een Nederlands bedrijf werkt.

ABN Amro

Bij de ABN Amro is het ook mogelijk, maar het is wel wat lastiger dan bij Directa. Dit kan alleen als je dicht tegen de Nederlandse grens woont, in België of Duitsland. Verder moet je beschikken over een Nederlands paspoort, een Nederlandse rekening en werkzaam zijn voor een Nederlands bedrijf.

Vorige post:

Volgende post: