Kinderen lenen steeds vaker geld aan ouders

Door hans op 19/08/2012

De kinderen moeten steeds vaker de portemonnee trekken om ouders financieel te ondersteunen. Ongeveer 30 procent van een groep ondervraagden tussen de 8 en 15 jaar heeft ooit eens geld uitgeleend. 29 procent van die leningen was aan ouders. De Britse bank Halifax deed hier onderzoek naar en heeft haar vragen voorgelegd aan 1332 kinderen tussen de 8 en 15 jaar oud. Het budget van de families in Engeland staat enorm onder druk. Het inkomen is lager dan ooit in 9 jaar tijd, die staat momenteel op omgerekend 347 euro per week.

Kinderen maken zich zorgen
58 procent van alle ondervraagde kinderen maken zich zorgen over de financiele situatie van hun ouders. Met name de kinderen oudere dan 11 jaar maken zich zorgen. Halifax vindt het verontrustend dat er zoveel kinderen zijn die moeten bijdragen aan het huishoudelijke potje.

Leerzaam
Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd door hebben hoe je om moet gaan met geld en hoe je moet sparen. Zo ontwikkelen ze betere gewoontes die ze weer kunnen helpen om beter op hun eigen geld te letten. Ook in ons eigen land zijn er steeds meer gezinnen die financieel niet helemaal lekker zitten. Gedacht wordt dan ook dat ook in ons land menig familie aanspraak heeft gedaan op de spaarrekening van de kinderen.

Vorige post:

Volgende post: