Langer fiscaal voordeel bij geld lenen voor restschuld

Door hans op 23/03/2015

Sinds 1 januari 2015 is de rente over een lening voor restschuld langer aftrekbaar. Voorheen konden mensen die geld lenen voor hun restschuld de rente van hun lening tien jaar lang van de belasting aftrekken. Nu kan dat tot maximaal vijftien jaar lang.

Geld lenen voor restschuld
Op dit moment staan ongeveer een miljoen koopwoningen onder water. Op deze huizen rust een hypotheek die hoger is dan de waarde van de woning. Bij verkoop dreigt voor de eigenaren een restschuld. Met het verlengen van het fiscaal voordeel bij geld lenen voor restschuld wil de overheid huiseigenaren tegemoet komen.

Restschuld financieren
De maatregel is van toepassing op restschulden ontstaan tussen 29 oktober 2012 en 31 december 2017. Huiseigenaren hebben verschillende mogelijkheden met het restschuld financieren. Soms is het mogelijk een restschuld mee te financieren in de hypotheek voor een nieuwe woning.

Maar er kan ook gekozen worden voor het financieren van de restschuld door middel van een lening. Hiervoor komen zowel een persoonlijke lening als een doorlopend krediet in aanmerking. Voor deze beide leningen geldt ook dat de rente over de lening aftrekbaar is van de belasting wanneer de lening gebruikt wordt voor het financieren van een restschuld.

Vorige post:

Volgende post: