Leningen waren in 2015 nog altijd duur

Door hans op 08/02/2016

In 2015 is de gemiddelde rente voor een lening gedaald. Dit is voor het eerst na jaren van onveranderde rentetarieven. Maar toch wordt er nog altijd teveel betaald voor geld lenen. Met dit bericht komt vergelijkingssite Geld.nl.

Duur geld lenen
In 2015 waren consumenten aan het lenen tegen een gemiddelde rente van 7%. Dat is lager dan in 2014. Toen lagen de rentetarieven voor persoonlijke lening en doorlopend krediet gemiddeld op 8%. Maar deze daling is niet te vergelijken met de lagere rente voor geld sparen of op een hypotheek. Daarvoor zijn de rentetarieven in dezelfde periode bijna gehalveerd.

Geen lagere rente
De hoge rente voor geld lenen is een gevolg van het gebrek aan concurrentie. Er zijn nauwelijks nieuwe initiatieven die de huidige aanbieders dwingen tot een lagere rente. De grote Nederlandse banken hebben samen nog altijd 80% van de leenmarkt in handen. Daarbij zijn hun klanten over het algemeen tevreden. Voor het afsluiten van een persoonlijke lening of doorlopend krediet kijken ze dan ook amper verder.

Leningen vergelijken
Leningen vergelijken kan je veel geld besparen. Zeker als je ook online lening aanbieders meeneemt. Geld lenen online regelen is eenvoudig én voordelig. Online aanbieders zijn namelijk vaak gespecialiseerd in leningen. Hierdoor kunnen ze efficiënter werken. Daarbij wordt de aanvraag van je lening volledig digitaal afgehandeld. Dit levert bijvoorbeeld een besparing op kantoorkosten op, die jij terugziet in een lagere rente voor je lening.

Vorige post:

Volgende post: