Meer Nederlanders tevreden over financiën

Door hans op 07/12/2015

Het aantal Nederlanders dat tevreden is met de huidige staat van zijn of haar financiën, is toegenomen. Daarnaast maken mensen zich minder zorgen over hun financiële toekomst. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Financiële toekomst

In 2013 lag het percentage tevreden Nederlanders nog op 68%. In 2014 was 71% tevreden over zijn of haar financiële situatie. Daarbij maakt 30% van de ondervraagde mensen zich ‘vaak’ zorgen over hoe de toekomst eruit gaat zien wat betreft de financiën.

Meer of minder zorgen

Wat betreft de geldzorgen en zorgen over de toekomst, is er veel verschil tussen bevolkingsgroepen. Samenwonenden maken zich bijvoorbeeld het minst zorgen. Maar bijna de helft van de alleenstaande ouders ziet de toekomst somber in. Ook maakt deze groep zich meer dan gemiddeld zorgen over het verliezen van baan en inkomen.

Financiën en geldzorgen

Natuurlijk hebben geldzorgen te maken met de hoogte van het inkomen. Het CBS erkent dat de verschillen tussen bevolkingsgroepen deels te herleiden zijn op het verschil tussen wat mensen verdienen. Toch blijken na het corrigeren voor inkomen alleenstaande ouders nog altijd het meest negatief gestemd. Maar ook 45% van de mensen met een hoog inkomen maakt zich zorgen over hoe hun financiën er in de toekomst voorstaan.

Vorige post:

Volgende post: