Nieuws Update dinsdag 9 april 2013

Door hans op 09/04/2013

Amsterdam – 9 april 2013. Wat stond er de afgelopen weken allemaal in de kranten?In dit nieuwsoverzicht van dinsdag 9 april 2013 vindt u een kort overzicht van een aantal nieuwsfeitjes die zich de afgelopen weken hebben voor gedaan.


Sparen en lenen tegelijk

De meeste Nederlanders lenen vaker en sparen meer.

Ongeveer vier op de vijf mensen leent en spaart tegelijk. De meesten lenen en sparen geld voor een investering, zoals een nieuwe auto of een verbouwing. Soms wordt het geld ook weer voor een andere investering geleend, dan het spaardoel. Populaire leendoelen zijn een verbouwing, een nieuwe auto of een studie. Ook spaart of leent driekwart van de Nederlanders geld om een schuld af te betalen.

bron: http://www.nugeld.nl/portemonnee/3386843/nederlander-spaart-en-leent-tegelijk.html


Lenen via webcam

Het is al jarenlang mogelijk om snel geld online te lenen, maar tegenwoordig kan dit bij sommige kredietverstrekkers ook met een webcam.

Veel mensen maken al gebruik van internet om een lening af te sluiten, maar voordat ze dit doen willen ze vaak eerst een uitgebreid advies. Dit advies kan dan tijdens een webcam-gesprek worden gegeven.

“Klanten waarderen advies via de webcam hetzelfde als persoonlijk advies op kantoor. Deze nieuwe dienstverlening is dan ook een laagdrempelige manier voor klanten om verstandig en verantwoord te lenen via internet,” aldus Arno IJsels, directeur marketing particulieren ABN AMRO.

bron: http://www.telegraaf.nl/overgeld/lenen/21252188/__Geld_lenen_via_webcam__.html


Leen niet van familie of vrienden

Wilt u geld lenen? Dan is het een aanrader om dit enkel te doen bij een kredietverstrekker of een bank.

Leen dus geen geld van familie of vrienden. Geld lenen van bekenden brengt namelijk veel risico’s met zich mee. Dit komt, omdat een lening puur gezien moet worden als een zakelijk transactie. Er wordt dus ook een rentepercentage gehanteerd. Als u geld leent van familie of vrienden, dan wordt het erg lastig om het rentepercentage te bepalen. Een ander nadeel is, dat het veel effect kan hebben op de relatie met uw familie of vrienden. Als u het maandelijkse aflossingsbedrag een keer niet kunt betalen, dan kan dit jullie relatie verstoren. Dit is natuurlijk iets dat u niet wilt. Om onenigheid te voorkomen, is het dus het beste om geld te lenen bij een kredietverstrekker of een andere financiële instelling.

bron: http://www.telegraaf.nl/overgeld/lenen/20897369/__Lenen_aan_familie_of_vrienden._Een_goed_idee___.html, http://www.telegraaf.nl/overgeld/experts/gerjaarsma/21039276/__Leen_niet_van_familie__.html


Spaarrentes dalen

Er wordt verwacht dat de spaarrentes nog verder zullen dalen.

Dit komt, omdat deze rentes nog redelijk hoog zijn ten opzichte van de marktrente en de Euribor. Dit is het tarief waartegen de banken zelf geld lenen. Het is dus de verwachting dat de spaarrentes de komende jaren nog meer zullen dalen. Veel financiële dienstverleners bieden spaarrentes aan van 2 procent of lager.

“Maar omdat de banken het geld van spaarders hard nodig hebben, is de spaarrente relatief minder hard gedaald”, volgens Amanda bulthuis van Geld.nl.

bron: http://www.nu.nl/geldzaken/3389236/spaarrentes-zullen-nog-verder-dalen.html

Vorige post:

Volgende post: