Nu goedkoper geld lenen

Door hans op 28/03/2016

Geld lenen is goedkoper geworden. Vorige maand verlaagde een aantal grote kredietverstrekkers namelijk hun rente. Daarmee begint de lagere rente nu ook verschil te maken voor mensen die een lening willen afsluiten. De afgelopen jaren bleef de rente voor geld lenen namelijk achter, terwijl de hypotheek- en spaarrente steeds verder daalden.

Nu goedkoper geld lenen

Daarom is het nu de tijd om eens te gaan kijken naar uw leningen. Zeker als u dure leningen heeft lopen zoals creditcards of andere dure vormen van geld lenen. Ook de rente op de persoonlijke lening. De lening met de vaste rente is inmiddels al onder de 4,5%.

Lagere rente

De afgelopen jaren werd in de media regelmatig bericht gedaan van opnieuw een lagere rente. Deze rentedaling is het gevolg van crisismaatregelen door de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB probeert de eurolanden er onder andere weer bovenop te helpen door banken goedkoop te laten lenen. Zo kunnen vervolgens ook bedrijven en consumenten goedkoop lenen. In de hoop dat zij dit geld uitgeven en zo de economie stimuleren.

Meer concurrentie leningen

Behalve de maatregelen van de ECB heeft nog een andere ontwikkeling invloed op de lagere rente. Er is namelijk steeds meer concurrentie tussen aanbieders van leningen. Door nieuwe spelers op de leenmarkt lopen ‘oude’ aanbieders leningen mis. Om interessant te blijven voor mensen die op zoek zijn naar een lening, bieden zij nu ook een lagere rente. De verwachting is overigens dat dit de komende tijd nog verder toe gaat nemen. Nu goedkoper geld lenen kan dus sowieso al, maar met een aantal extra aanbieders is de kans groot dat de rente nog net iets verder verlaagd kan gaan worden. Een lening afsluiten blijft dus hopelijk nog enige tijd voordelig.

nu goedkoper geld lenen

Profiteer door rentetarieven vergelijken

De uiteindelijke rentetarieven voor leningen zijn altijd afhankelijk van de wensen en de persoonlijke situatie van de aanvrager. Hoeveel wil iemand bijvoorbeeld lenen en voor hoelang? Maar ook: wat verdient de aanvragen en hoe oud is hij of zij? Vraag een offerte aan om erachter te komen welke rente voor uw lening wordt gerekend. En vraag liefst meerdere offertes aan om rentetarieven te kunnen vergelijken. Zo kiest u eenvoudig de lening die het beste bij u past tegen de laagste rente.

Vorige post:

Volgende post: