Wat is ondernemerskrediet?

Een ondernemerskrediet is een leningsvorm waar u alleen gebruik van kunt maken als ondernemer.

Staat u op het punt uw onderneming uit te breiden? Of wilt u een bedrijfspand opstarten en inrichten? Een ondernemerskrediet kan u hierbij helpen. Een lening afsluiten als zelfstandige is gelukkig steeds eenvoudiger aan het worden. Geld lenen voor ondernemers is nog mogelijk.

Over het algemeen is deze lening voor ondernemers minimaal €5.000 en maximaal €125.000.

Waar moet u aan voldoen?

 • U bezit een koopwoning
 • Minimaal 3 jaar zelfstandig ondernemer
 • Niet negatief geregistreerd bij BKR
 • Een positief eigen vermogen

Voordelen

 • Ook voor starters
  Ook als startende ondernemer kun je gebruik maken van een ondernemerskrediet. Tot maar liefst € 25.000,- kunt u lenen al starter. Een goed begin om uw onderneming op te starten.
 • Soepele regeling
  Wanneer u eenmaal het opgenomenbedrag heeft afgelost, kunt u opnieuw dit bedrag opnemen.
 • Altijd passende financiering
  Wanneer u het ondernemerskrediet afsluit, ontwikkelt u samen met de adviseur het leendoel. Samen bedenkt u welke combinatie of variant van ondernemerskrediet het beste past bij uw wensen en doelen. Geld lenen moet natuurlijk wel verantwoord blijven.

Steeds meer mogelijkheden

Bij het ondernemerskrediet zijn er steeds meer mogelijkheden. Voor de mogelijkheden voor crowdfunding nemen snel toe. Zo wordt het voor ondernemers steeds eenvoudiger om een lening af te sluiten. Daarnaast worden de ZZP-ers steeds meer gezien als interessante doelgroep. Zeker de ZZP-ers in bijvoorbeeld de ICT sector hebben steeds minder moeite om een lening rond te krijgen bij de banken.

Ook flexibel lenen met een ondernemerskrediet

Als u als ondernemer een lening wenst af te sluiten zijn niet alleen meer mogelijkheden om een lening rond te krijgen. Ook de kredietvormen breiden zich gelukkig snel uit. Naast de persoonlijke lening, die vroeger alleen maar mogelijk was, kunt u nu ook flexibel geld lenen in de vorm van een doorlopend krediet. Hierdoor kunt u flexibeler met uw lening omgaan.