Online geld lenen

Door hans op 08/01/2012

Sinds de komst van internet is het lenen van geld in Nederland in een stuk makkelijker geworden. Als je geld wilt lenen, dan hoef je hiervoor niet meer speciaal naar de bank te gaan. Je kunt dit gewoon online doen, door simpelweg een formulier in te vullen voor een offerteaanvraag of meer informatie. Ook kan je online een afspraak maken met een adviseur.

Een offerteaanvraag heb je binnen een aantal minuten ingevuld en verzonden. Als je een offerte aanvraagt bij een kredietverstrekker, dan is het geval verstandig om dit bij meerdere kredietverstrekkers te doen. Op die manier krijg je een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden en de verschillende rentes die gehanteerd worden bij het verstrekken van een lening.

Veilig online geld lenen

BKR toetsing

Als je geld wilt lenen, dan onderzoekt de kredietverstrekker je financiële situatie. Dit doet hij onder meer door een BKR-toetsing. Het BKR, ofwel het Bureau Krediet Registratie, verzamelt alle informatie over leningen.  Bij het BKR kan de kredietverstrekker dan ook informatie opvragen over jouw financiële situatie. Als je betalingsachterstanden hebt, dan sta je negatief geregistreerd. Door een BKR-toetsing uit te voeren kan de kredietverstrekker dus zien of je liquide genoeg bent voorde lening die je af wilt gaan sluiten. Vrijwel elke legale financiële instelling voert een BKR-toetsing uit. Online geld lenen zonder een BKR-toetsing is dan ook erg lastig.

Kredietverstrekkers met elkaar vergelijken

Online geld lenen hoeft niet duur te zijn en het is ook niet moeilijk. Het is dus ook goed te doen. Op het internet zijn tal van online kredietverstrekkers te vinden. Veel ervan bieden hun services enkel via internet aan. Voordat je een lening afsluit bij een kredietverstrekker is het belangrijk om te weten bij wie je dit doet. Je kunt een aantal kredietverstrekkers makkelijk met elkaar vergelijken. Een groot voordeel van online geld lenen is dat je dit heel gemakkelijk kunt doen.

Je kunt de kredietverstrekkers met elkaar vergelijken door offertes aan te vragen bij verschillende kredietverstrekkers. Door dit te doen krijg je een beter beeld van de kosten die gepaard gaan met een lening én kun je zelf bepalen bij wie je uiteindelijk geld gaat lenen.

Geld lenen en het verstrekken van leningen is de afgelopen jaren veel makkelijker geworden voor de consument en de kredietverstrekker. Via een website kan een kredietverstrekker de consument informeren over leningen en voorwaarden waaraan je moet voldoen. De consument kan zich weer beter laten informeren.

Lees de kleine lettertjes

Als je geld wilt lenen, dan is het natuurlijk belangrijk dat je weet waar je aan begint. Lees daarom ook altijd de kleine lettertjes van een offerte of een contract. Hierin staat vaak belangrijke informatie die van invloed is op je lening. Onderteken ook niets onder druk, maar neem er de tijd voor. Zo kom je niet zo snel voor verrassingen te staan.

Maximaal lenen

Als je geld wilt lenen op een verantwoorde manier, dan is het natuurlijk een zaak dat het maandelijkse aflossingsbedrag binnen je budget past. Om te weten te komen wat je maximaal kunt lenen, kun je een bepaald rekenprogramma gebruiken. Op het internet zijn er verschillende rekenprogramma’s te vinden.

Voor meer informatie kun je je ook laten informeren door een adviseur. Deze gaat samen met jou op zoek naar een lening die binnen je budget past en voldoet aan je wensen. Hierbij kan je denken aan de gewenste maximale rente en de hoogte van het leenbedrag.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Op de diverse leensites is het vaak mogelijk om een gratis offerte aan te vragen. Aan de hand van jouw gegevens onderzoekt een financieel adviseur dan of je een lening kunt afsluiten en wat de kosten ervan zijn. Het aanvragen van een offerte is geheel vrijblijvend. Binnen een aantal werkdagen ontvang je een terugkoppeling per mail of per post.

Online geld lenen is dus gemakkelijk en snel, maar ook absoluut van deze tijd. Wil je zelf graag online geld lenen? Vraag direct geheel vrijblijvend offertes aan bij verschillende aanbieders.

Vorige post:

Volgende post: