Ook een energiezuiniger huis? Geld lenen voor verbouwing!

Door hans op 09/03/2015

Sinds 1 januari 2015 zijn alle woningen in Nederland voorzien van een voorlopig energielabel. Dit energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van de woning. Iedereen die zijn of haar huis wil verkopen of verhuren, moet beschikken over een definitief energielabel. Het ontbreken van dit label kan beboet worden, waarbij de boete kan oplopen tot €405.

Energielabel voor energie besparen
Iedere woning is ingedeeld in een categorie: A voor zeer laag energiegebruik tot G voor hoog energiegebruik. De inschatting is gemaakt op basis van een globale inschatting. Er werd onder andere gekeken naar het bouwjaar van de woning. Op de voorlopige indeling is op social media kritisch gereageerd. Veel huiseigenaren viel het energielabel tegen. Een woordvoerder van het verantwoordelijke overheidsministerie liet weten dat de inschatting bewust conservatief is. De hoop is dat mensen zo gestimuleerd worden tot bijvoorbeeld het isoleren van hun huis.

Geld lenen verbouwing
Gelukkig is het energiezuiniger maken van een woning een investering die makkelijk terugverdiend is. Zo kan het isoleren van de begane grond van een huis per jaar €160 op de energierekening schelen. Het is altijd aan te raden vooraf te sparen voor een grote uitgave als een verbouwing. Maar geld lenen voor (een deel van) de kosten is natuurlijk ook mogelijk. Met het afsluiten van een persoonlijke lening voor uw verbouwing komt u daarbij in aanmerking voor fiscaal voordeel.

Vorige post:

Volgende post: