Opleving hypotheekmarkt: flink meer lening aanvragen

Door hans op 06/07/2015

Mei bracht een opleving van de hypotheekmarkt. Na het bericht dat de rente zou gaan stijgen, werd een flink aantal meer aanvragen voor een hypotheek lening ingediend. In totaal registreerde het Hypotheken Data Netwerk (HDN) circa 30.000 aanvragen, een kwart meer dan in april.

Geld lenen voor woning
In vergelijking met mei vorig jaar werden overigens zelfs 56% meer hypotheek lening aanvragen geregistreerd. Mei 2015 was zelfs zo’n goede maand voor de hypotheekmarkt, dat het totaal aantal vragen boven het aantal van afgelopen december lag. Dat terwijl december normaal gesproken de maand is waarin de meeste lening aanvragen worden gedaan.

Registreren hypotheek lening aanvragen
Het HDN regelt het elektronisch verkeer tussen adviseurs en aanbieders van hypotheken en registreert zo ongeveer 75% van alle aanvragen. Op basis van hun cijfers kan gesteld worden dat de hypotheekmarkt sinds 2013 weer in de lift zit. Voor de zomermaanden verwacht HDN echter een lichte terugloop. Dit hangt samen met de jaarlijks terugkerende invloed van het seizoen op de lening aanvragen.

Vorige post:

Volgende post: