Pas op! Geld lenen kan veel geld kosten.

Door hans op 23/05/2017

Dat geld lenen geld kan kosten weten we natuurlijk allemaal. Maar dat geld lenen veel geld kan kosten hebben helaas meerdere consumenten aan den lijve moeten ondervinden. Sommige mensen, met name ondernemers, hebben duizenden Euro’s betaald voor het afsluiten voor een lening, zonder ooit ook maar 1 cent te krijgen.

Geld lenen kan veel geld kosten, waar moet u op letten bij het afsluiten van een lening

Het lijkt zo logisch. Betaal geen geld om een lening te krijgen. Een lening afsluiten kost u, zeker als particulier bij kredietbemiddelaars geen geld. Er mogen geen kosten in rekening gebracht worden voor het bemiddelen van een lening.

Een lening afsluiten? Wat moet u doen?

Als u een lening wilt gaan afsluiten is het belangrijk om dit te doen bij een betrouwbare partij. Hier zijn gelukkig hulpmiddelen voor.
U kunt in ieder geval bij de toezichthouder (AFM) nagaan of de kredietbemiddelaar een vergunning heeft voor het bemiddelen van een lening.
Dat is in ieder geval het minimale om te gaan doen. Heeft de bemiddelaar geen vergunning? Dan kunt u te maken hebben met een malafide aanbieder. Als u toch een lening wordt aangeboden, kunt u dit melden bij de AFM.
Daarnaast kan enig speurwerk op internet natuurlijk geen kwaad.

Hoe gaan de oplichters te werk?

Misbruik maken van andermans problemen is van alle tijden. Met geld lenen is dit niet anders. Zeker bij online geld lenen weten de oplichters er eenvoudig uit te filteren wat de consumenten zijn die wanhopig genoeg zijn om geld afhandig te maken. Er wordt bij de consument veelal de schijn gewekt dat het geld bijna wordt overgemaakt. Alleen nog even een kleine betaling. Zodra de betaling binnen is, zullen ze proberen om u nog een betaling te laten doen. Net zolang tot u het zelf niet meer geloofd. Daarna zult u waarschijnlijk geen contact meer krijgen met de “verstrekkers” van de lening.

Vorige post:

Volgende post: