Persoonlijke lening afsluiten

Een persoonlijke lening afsluiten vraagt net iets meer aandacht dan een doorlopend krediet afsluiten. Anders dan bij een doorlopend krediet kunt u een persoonlijke lening namelijk lang niet altijd boetevrij uw lening oversluiten. Daarnaast is een persoonlijke lening afsluiten een annuïteiten lening. Dit houdt in dat u in aanvang veel rente en weinig aflossing betaalt. Naar mate de looptijd vordert draait dit om. Vroegtijdig inlossen kost dan ook bijna altijd extra geld. Zelfs als de rente veel lager is. Zorg er voor dat u geld lenen zo voordelig mogelijk maakt.
Wilt u hier meer over weten? Sluit dit dan kort met uw kredietadviseur.

Persoonlijke lening afsluiten

Persoonlijke lening afsluiten
Een persoonlijke lening afsluiten is dus goed opletten wat u doet, maar waar moet u eigenlijk op letten? En waar kunt u een voordelige persoonlijke lening afsluiten? Twee verschillende vragen, maar cruciaal voor het afsluiten van een voordelige lening.
Te beginnen met de eerste vraag, waar moet u op letten. Bij een persoonlijke lening afsluiten moet u vooral op het rentepercentage letten. Daarnaast moet u ook naar de looptijd van de lening kijken. Een krediet met een lage rente maar lange looptijd is namelijk duurder dan een krediet met een hogere rente maar een veel kortere looptijd. Staart u zich daarom niet alleen blind op de rente van de lening. Maar kijk ook naar de totale kosten voor uw lening.

Waar kunt u voordelig een persoonlijke lening afsluiten.

Er zijn veel verschillende aanbieders van leningen. Hoe zorgt u er nu voor dat u terecht komt bij de meest voordelige aanbieder? En een betrouwbare aanbieder natuurlijk. Gek genoeg kloppen veel consumenten aan bij hun eigen bank, men denkt dat dit voordeliger is, en lekker snel geregeld. Helaas is de praktijk anders. Geld lenen bij de eigen bank, de ING, RaboBank of ABN Amro is juist geld lenen tegen een hoge rente. Het verschil tussen een persoonlijke lening afsluiten bij uw eigen huisbank of bij een kredietbemiddelaar is groot. Het kan oplopen tot enkele procenten op jaarbasis. De voordeligste persoonlijke lening via een kredietbemiddelaar is op dit moment 4,1%. Bij de huisbank is de laagste rente op dit moment hoog in de 6%. Meer dan 2% verschil. En omdat het ook nog eens een vaste rente is, blijft dit verschil gedurende de gehele looptijd ook bestaan.