Pluskrediet: een leningsvorm voor een ieder tussen 60 en 65 jaar

Door hans op 29/09/2012

Pluskrediet: een leningsvorm voor een ieder tussen 60 en 65 jaar

Bij het afsluiten van een lening, speelt leeftijd altijd wel een belangrijke rol. Hoe ouder je bent, hoe moeilijker het wordt om een lening af te sluiten. Als je boven de 60 jaar bent, dan wordt het vaak wat lastiger om geld te lenen. Toch is het ook op oudere leeftijd altijd wel prettig om wat extra geld te hebben.

Om het voor oudere mensen mogelijk te maken om ook geld te lenen, is er nu het Pluskrediet bedacht. In dit artikel lees je hier meer over.

Voor wie is het Pluskrediet?

Het Pluskrediet is een leenvorm voor mensen tussen de 60 en 65 jaar oud. Dit krediet lijkt sterk op een doorlopend krediet. Je kunt geld opnemen tot een bepaalde, vastgestelde kredietlimiet. Afgeloste bedragen kun je steeds weer opnieuw opnemen. Het kredietlimiet wordt weer bepaald op basis van je eigen financiële situatie. Tot en met je 65e kun je geld blijven opnemen en aflossen van het Pluskrediet.

Variabele rente

Het Pluskrediet kent, net als het doorlopend krediet, een variabele rente. Deze kan dus veranderen. Iedere maand betaal je een bepaald bedrag aan aflossing en rente aan de kredietverstrekker. Bij een hoge rente los je minder geleend geld af en betaal je meer rente. Als de rente laag is, dan los je weer meer geleend geld af en betaal je minder rente. Je betaald alleen rente over het bedrag dat je hebt opgenomen. Het is mogelijk om tussentijds af te lossen. Hierover wordt geen boete berekend.

Aflossen

Vanaf je 66e kun je geen geld meer opnemen van het Pluskrediet. Wel moet je het openstaande bedrag nog aflossen. Ook hiervoor betaal je maandelijks een vast bedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. Het is de bedoeling dat je het Pluskrediet voor je 74e hebt afgelost.

Vorige post:

Volgende post: