Rood staan is geld lenen

Door hans op 28/10/2012

Veel mensen weten het niet, maar rood staan kost geld. Als je rood staat dan leen je namelijk geld en geld lenen kost geld. Rood staan is niet goedkoop, maar kost veel geld. Veel mensen zijn hier niet van op de hoogte. Daarnaast zijn er ook mensen die het wel weten, maar toch nog iedere maand in de min staan.

Ook binnen de politieke kringen lijkt men te beseffen dat rood staan een probleem vormt. Sommige partijen vinden dan ook dat de rente op rood staan omlaag moet. Toch wordt het nog erg lastig om banken te verplichten om de rentepercentages te verlagen. Wel bestaat er al een vastgesteld maximaal rentepercentage van 15% op kredieten.

Als je voor een lange tijd rood staat, dan kan dit flink in de kosten lopen. Je betaalt dan een hoog bedrag aan rente. Een persoonlijke lening of een doorlopend krediet is dan voordeliger. Echter, als je even snel wat extra geld nodig hebt voor een paar dagen, dan is rood staan een geschikte optie. Je hoeft dan geen offerte voor een lening aan te vragen en beschikt vrijwel direct over het geld.

Aangezien rood staan een vorm van lenen is, wordt het aangeraden om op een verantwoordelijke manier rood te staan. Sparen blijft natuurlijk de meest slimme optie, maar als je even niet over voldoende geld beschikt, dan is het ideaal om even een paar dagen in de min te staan. Neem echter alleen geld op als je het echt nodig hebt en sta ook niet voortdurend rood. Dit kost je namelijk veel geld.

Vorige post:

Volgende post: