Snel Krediet Met je Auto Als Onderpand

Door hans op 27/01/2012

Bij divers kredietverstrekkers kun je tegenwoordig een nieuw soort lening afsluiten, waarbij je auto als onderpand dient. Vooral in deze onzekere financiële tijden is zo’n krediet een ideale oplossing. Je kunt dan snel geld lenen en je auto wordt dan tijdelijk verpand.

Door je auto tijdelijk te verpanden kun je een lening afsluiten van €1000. Zo heb je snel even wat extra geld op je rekening.

Voor- en nadelen

Een lening met een auto als onderpand kent voor- en nadelen. Het voordeel van zo’n lening is dat de kredietverstrekker geen BKR-toetsing uitvoert. Een nadeel is weer dat je dan niet over een auto beschikt.

Andere Mogelijkheden

Als je geen lening wilt afsluiten met je auto als onderpand, dan zijn er nog legio mogelijkheden. Zo kun je op korte termijn enkele honderden euro’s lenen bij kredietverstrekkers die gebruikmaken van zogenaamd snelkrediet. Je kunt ook snel geld lenen met een onderpand, door naar een pandjeshuis te gaan. Een andere oplossing is geld lenen middels een hypotheek. Echter, dit gaat wat langzamer.

Diverse Aanbieders

Als je geld wilt lenen met je auto of motor als onderpand, dan kun je hiervoor terecht bij diverse aanbieders, zoals Money4wheels. Bij deze kredietverstrekker kun je gemakkelijk een lening afsluiten met je auto als onderpand, zonder een BKR-toetsing. Als je hier een lening afsluit, dan krijg je een contract. Hierin staat onder meer vermeld welke stappen je moet ondernemen om het onderpand weer terug te kopen. In plaats van een auto of motor, is het ook mogelijk om sieraden of goud te verpanden. Een lening met een auto als onderpand is eigenlijk geen lening meer te noemen. Het gaat hierbij om een verkoop waarbij je het recht hebt om je verkochte eigendommen weer terug te kopen.

Wettelijke Verplichte Rente bij het Lenen van Geld

Aangezien een lening met een auto als onderpand niet als een officiële lening wordt gezien, kan er geen maximale wettelijke rente over worden berekend. Als eigenaar van de auto verkoop je deze voor ongeveer 60% van de waarde aan de pandjesbaas. Dit bedrag wordt dan direct aan je uitgekeerd. Er wordt geen controle uitgevoerd. Wel wordt er een contract afgesloten waarin staat dat je de auto weer terug kunt kopen voor hetzelfde bedrag plus de kosten voor de stalling. Deze kosten liggen tussen de 5% en 10% van de uitgekeerde waarde. Er worden stallingskosten berekend voor iedere maand dat je de auto nog niet hebt teruggekocht. Dit komt op jaarbasis neer op 60% tot 120%. Als je de auto niet meer kunt terugkopen, dan wordt de pandjesbaas de nieuwe eigenaar.

Geld Lenen Als Ondernemer Met Auto Als Onderpand

Niet alleen particulieren sluiten steeds vaker een lening af met een auto als onderpand, ook onder ondernemers is dit een trend aan het worden. Steeds vaker kloppen ondernemers aan bij instelling als Money4Wheels. Meestal wordt een tweede auto verpand of sieraden. Als je geld wilt lenen met een auto, motor of sieraden als onderpand dan kun je hiervoor zes dagen per week bij Money4Wheels terecht. Dit is geen promotioneel artikel, maar enkel een voorbeeld van de mogelijkheden. Er zijn tal van instellingen die op dezelfde manier te werk gaan en waar je ook zes dagen per week terecht kunt.

Het is in ieder geval een advies om altijd op een verantwoorde wijze te lenen. Verpand ook geen eigendommen waar je veel waarde aan hecht.


Vorige post:

Volgende post: