Veilig een krediet afsluiten online

Door hans op 24/04/2013

Op het internet bieden veel kredietverstrekkers leningen aan. Het lijkt dus net alsof online geld lenen geheel zonder risico is, maar dat is natuurlijk niet zo.

Als u geld nodig heeft dan is online lenen, natuurlijk een heel makkelijke en snelle optie. Toch kunnen er enige risico’s aan verbonden zijn.

Wanneer u online geld wilt lenen, dan is het een advies om eerst de algemene voorwaarden van de kredietverstrekker goed door te lezen. Doorgaans staan deze op de site van de aanbieder vermeldt. Het is altijd belangrijk om verandwoord geld te lenen. Meer daarover op deze pagina.

Lees het contract

Daarnaast is het een tip om het contract eerst goed door te lezen, voordat u deze tekent. Hierin staan de kleine lettertjes. Door het contract goed door te nemen, komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Online beoordelingen

Een ander advies is, om online de beoordelingen te lezen over de kredietverstrekker. U weet dan al snel of andere klanten hier positieve of negatieve ervaringen mee hebben. Aan de hand van de beoordelingen kunt u besluiten of het veilig is om een lening af te sluiten bij een kredietverstrekker.

Als u eventueel vragen heeft over de lening, stelt u deze dan eerst, voordat u het contract tekent.

Vergunning AFM

Kredietverstrekkers moeten een vergunning hebben van de AFM. Dit is de Autoriteit Financiële Markten. De AFM ziet er op toe of de kredietverstrekker de regels en de wet naleeft. Als de kredietverstrekker geen vergunning heeft, dan wordt de lening illegaal aangeboden. Een lening afsluiten bij een illegale kredietverstrekker brengt grote risico’s met zich mee. U kunt hier nog jaren aan vast zitten.

(Wilt u weten of een aanbieder betrouwbaar is? Dan kunt u dit controleren in het register van de AFM. Dit kunt u doen via deze pagina. )

Betrouwbare kredietverstrekkers

Wij werken uitsluitend samen met betrouwbare kredietverstrekkers die in het bezit zijn van een vergunning. Dit zijn De Nederlandse Kredietmaatschappij en Krediet.nl Deze online kredietverstrekkers hebben een jarenlange ervaring op het gebied van het verstrekken van leningen.

Vorige post:

Volgende post: