Verantwoord geld lenen

Als je geld wilt lenen, dan is het belangrijk om eerst vooraf na te gaan of je dit op een verantwoorde wijze kunt doen. Je moet immers wel de maandelijkse aflossingskosten kunnen betalen. Geleend geld moet altijd weer, met rente, worden terugbetaald.

Verantwoord geld lenen

Door eerst een aantal punten na te lopen, kom je erachter of het verstandig is om geld te lenen

Sparen

Ga eerst na of je de lening nu echt wel nodig hebt of dat je eventueel ook je spaargeld kunt gebruiken. Geld lenen kost namelijk altijd meer geld dan ergens voor sparen.

Afbetalen oude leningen

Voordat je een lening afsluit, is het een zaak om eerst je oude, lopende leningen af te betalen. Je hebt dan veel meer financieel overzicht en loopt veel minder risico om in de schulden terecht te komen.

Kies een passende lening

Sluit altijd een lening af die bij jou en je bestedingsdoel past. Dit kan bijvoorbeeld een persoonlijke lening of een doorlopend krediet zijn.

Informeer naar de voorwaarden

Op het internet zijn tal van kredietverstrekkers te vinden. Vraag eerst bij verschillende kredietverstrekkers een offerte aan en informeer ook naar de voorwaarden. Je kunt dan de verschillende leningen goed met elkaar vergelijken en zo kun je de meest voordelige lening kiezen.

Snel terugbetalen

Ga ook na in hoeveel maanden je de lening kunt terugbetalen. Een lening met een korte looptijd is vaak goedkoper.

 (Op deze pagina vind je de complete checklist om verantwoord geld te lenen. )

Offerte aanvragen

Weet je zeker dat je geld kunt lenen op een verantwoorde wijze? Vraag dan nu een offerte aan bij een van de kredietverstrekkers waar wij mee samenwerken.

Interessant: Een minilening aanvragenof een hypotheek vergelijken?

Geld lenen in België?

Veilig geld lenen in België? Bezoek Forento.be