Volgens Prinses Máxima is onnodig rood staan niet verstandig

Door hans op 11/01/2012

Als we onze prinses moeten geloven is het niet verstandig voor studenten om onnodig rood te staan. Heeft ze gelijk? Ja. Toch kun jij alleen bepalen wat wel en niet overbodig of onnodig is. Toch heeft Máxima geen ongelijk. Geld lenen kost geld, ook als je een student bent.

De raad die Máxima gaf aan een aantal studenten tijdens een debat bij de ING Bank was een gevolg van de stijgende schulden onder de studenten in ons land. Studenten die zijn afgestudeerd in Nederland hebben een gemiddelde schuld van ongeveer 14.657 euro. Dit werd bekend gemaakt door NIBUD. Máxima kreeg een rapport overhandigd waarin stond dat een op de drie studenten niet bereid is om geld te lenen. Ze kiezen er liever voor om te gaan werken of minder op stap te gaan. Toch is ongeveer 20 procent bereid om geld te lenen om op vakantie te gaan.

Máxima ging in debat met vijf Nederlandse studenten en kreeg daarbij te horen dat de boeken en het huren van een studenten kamer enorm duur is. De directeur van de ING Bank, Nick Jue, vond dat de studenten ook niet hoeven te overdrijven. Zo noemde hij dat een van de studenten een iPhone vast had.

Vorige post:

Volgende post: