Waarom en Wanneer is Een Creditcard Handig?

Door hans op 07/02/2012

Voor veel mensen is het een lastige beslissing om wel of geen creditcard te nemen. Als je op reis gaat dan kan het erg handig zijn om een creditcard te nemen. Zo kan je makkelijker een ticket boeken en is sommige landen is het zelfs alleen maar mogelijk om met een creditcard te betalen.

Voor- en nadelen van een creditcard

Aan een creditcard kleven enkele voor- en nadelen. Om je te helpen bij je beslissing hebben wij de voor- en nadelen even voor je op een rijtje gezet.

Voordelen creditcard:

  • Overal ter wereld te gebruiken
  • Verzekering
  • Punten sparen
  • Extra kredietmogelijkheid

Wereldwijde acceptatie

Het grote voordeel van een creditcard is dan ook dat je er overal mee kunt betalen. Je kunt deze kaart in elk land gebruiken. Als je dus een noodgeval hebt in het buitenland, dan is een creditcard erg handig. Hiermee kan je de pechdienst in het buitenland betalen. Ook (online) winkelen met een creditcard is erg makkelijk. Als je dus over genoeg budget beschikt en geen schulden hebt, dan is het erg handig om een creditcard te hebben.

Ga je binnenkort op vakantie en heb je een creditcard? Dan lees je meer over je creditcard meenemen op vakantie in dit artikel.

Verzekering

Daarnaast zijn alle aankopen die je met een creditcard doet voorzien van verzekering. Hierdoor wordt het nog aantrekkelijker om zo’n kaart aan te vragen.

Punten sparen

Bij de meeste maatschappijen, waar je een creditcard kunt aanvragen, kan je profiteren van bonussen en acties, zoals miles.

Extra kredietmogelijkheid

Als je op een verantwoordelijke manier omgaat met je creditcard en het geleende bedrag weer binnen de termijn terugbetaald, dan wek je hiermee het vertrouwen van de maatschappij. Hierdoor is het vaak mogelijk om je krediet te verhogen of de rente te verlagen. Met extra krediet kan je ook weer duurdere investeringen doen. Zo kan je hiermee een nieuwe auto kopen.

Nadelen creditcard

  • Fraudegevoelig
  • Hoge rente
  • Kosten bij het pinnen
  • Jaarlijkse bijdrage

Fraudegevoelig

De beveiliging van de creditcards zou wat beter kunnen. Deze zijn nog wat fraudegevoelig. Je moet dus altijd erg voorzichtig zijn met je gegevens.

Hoge rente

De rente die je moet betalen voor rood staan is vaak erg hoog. Percentages van 16% zijn normaal.

Kosten bij het pinnen

Het is een afrader om contant geld op te nemen met je creditcard. Hier worden vrij hoge kosten over berekend. Gebruik de kaart dus alleen om direct af te rekenen.

Jaarlijkse bijdrage

Voor een creditcard moet je een jaarlijkse bijdrage betalen aan de maatschappij. Dit bedrag ligt tussen de 15 en 100 euro.

Het is natuurlijk altijd verstandig om een creditcard met enige voorzichtigheid te gebruiken. Met een creditcard kan je toch die ene grote aankoop doen en heb je altijd geld voor een noodgeval in het buitenland. Een creditcard kan je dus tijdelijk uit de brand helpen. Gebruik deze kaart dus alleen als het echt niet anders kan. Zo heb je het meeste profijt van je creditcard en ga je er verstandig mee om.

Vorige post:

Volgende post: