Wat houdt een WOZ krediet precies in?

Door hans op 22/07/2012

Als je geld wilt lenen dan heb je de keuze uit verschillende leenvormen. Zo zou je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet kunnen afsluiten, maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan voor een WOZ-krediet. Deze leenvorm is vergelijkbaar met een doorlopend krediet.

Overwaarde op je koopwoning als voorwaarde

Als je een WOZ-krediet wilt afsluiten, dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. In ieder geval moet je in het bezit zijn van een koopwoning met overwaarde. De WOZ-waarde van je woning moet weer hoger zijn dan de hypotheek die je op je woning hebt afgesloten. Deze overwaarde is voor de kredietverstrekker dan weer een stukje zekerheid. Hierdoor kan je vaak weer genieten van een lagere rente.

Waar kun je een WOZ krediet voor gebruiken?

Een WOZ-krediet lijkt veel op een doorlopend krediet. Je kunt steeds een bedrag opnemen, totdat je de kredietlimiet hebt bereikt. Het afgeloste bedrag kun je ook weer opnieuw opnemen. Hierdoor is een WOZ-krediet vooral geschikt voor een langere tijd of een redelijk duur leendoel, zoals een verbouwing aan je woning.

Als je een WOZ-krediet afsluit, dan kun je met je kredietverstrekker een kredietlimiet afspreken. Het maximale bedrag dat je kunt lenen wordt bepaald aan de hand van je inkomen en je vaste maandelijkse kosten. Je betaalt enkel rente over het bedrag dat je hebt opgenomen. Net als bij een doorlopend krediet is de rente bij een WOZ-krediet ook variabel.

Offerte aanvragen

Wil je weten of je een WOZ-krediet kunt afsluiten? Dan kom je hier achter door eenvoudig een offerte aan vragen. Dit kan je doen via deze website. Hier kun je een offerte aanvragen bij een van de geselecteerde kredietverstrekkers. Vervolgens kom je binnen 24 uur te weten of je een WOZ-krediet kunt afsluiten en hoeveel geld je kunt lenen.

Vorige post:

Volgende post: