Welke Lening Past Nou het Beste bij mij?

Door hans op 12/02/2012

Wil je een lening afsluiten, maar weet je niet goed welke soort lening? Dan kun je hierbij het beste naar het bestedingsdoel kijken. Er zijn tal van valide oplossingen om snel over extra geld te beschikken.

Als je geld wilt lenen voor een langere periode en altijd wat extra’s op je rekening wilt hebben, dan past een doorlopend krediet het beste bij je. Heb je alleen wat extra geld nodig voor een tamelijk dure investering? Dan is een persoonlijke lening weer het meest geschikt. Wanneer je voor een korte tijd een beetje extra geld nodig hebt, dan kun je het beste tijdelijk rood staan bij de bank.

Hoe Kies je de Beste Lening?

Vrijwel iedereen heeft een lening. Tegenwoordig worden leningen ook snel afgesloten en wordt er niet meer zo lang over nagedacht. Toch is het verstandig om hier wel over na te denken en de voors en tegens tegen elkaar af te wegen. Voordat je een lening afsluit, kan je offertes aanvragen bij verschillende kredietverstrekkers. Op deze manier kan je de verschillende leningen goed met elkaar vergelijken. Hierdoor kan je een weloverwogen keuze maken en kom je niet voor nare verrassingen te staan.

Welke Vorm Van Lenen Past bij mij?

Er bestaan verschillende leenvormen. Er is dus altijd wel een lening die bij je past. Zo kan je onder meer kiezen uit een:

  • Doorlopend krediet
  • Persoonlijke lening
  • Rood staan
  • Hypotheek

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet leen je een maximaal vastgesteld bedrag. Vervolgens kun je zelf beslissen wanneer je het geld opneemt en hoeveel dit is. Je kunt geld opnemen totdat je aan je kredietlimiet zit. Het afgeloste bedrag kan je weer opnieuw opnemen. Je betaalt elke maand een vast bedrag. Meestal kun je ook kiezen voor een lagere maandlast, maar daardoor loopt je lening wel langer.

Persoonlijke lening

Als je een persoonlijke lening afsluit, dan leen je een van tevoren vastgesteld bedrag voor een vaste looptijd. Over dit bedrag betaal je dan ook een vaste rente. Het is verplicht om elke maand een deel van het geleende geld af te lossen. Elke maand betaal je een vast bedrag, dat bestaat uit aflossing en rente. Het afgeloste bedrag kan je niet opnieuw weer opnemen. Over het algemeen is de looptijd van een persoonlijke lening ongeveer 5 tot 6 jaar, maar het komt natuurlijk ook weleens voor dat deze iets langer is.

Rood staan

Rood staan is ook een vorm van lenen. Je bank leent je namelijk geld dat je tijdelijk niet op je rekening hebt staan. Als je het tekort niet op tijd aanvult, dan betaal je dit bedrag weer met rente terug. Bij de meeste banken mag je rood staan tot een bepaald bedrag. Over het algemeen is dat maximaal 1000 euro. Voor rood staan bij de bank betaal je vaak een hoge rente.

Hypotheek

Als je een huis wilt kopen, dan krijg je ongetwijfeld te maken met een hypotheek. De meeste mensen die een huis willen kopen, sluiten hiervoor een hypotheek af. Dit komt, omdat het gros van de mensen niet over voldoende financiële middelen beschikt om een huis in een keer te betalen. Je sluit een hypotheek af wanneer je een lening aan wilt gaan boven een bepaald bedrag. Bij een hypotheek dient je woning als onderpand. De bank of kredietverstrekker bepaalt hoeveel geld je kunt lenen. Dit wordt beslist op basis van je inkomen en het onderpand.

Wil je nog meer weten over de verschillende soorten leningen? Kijk dan vooral even op deze pagina

Aan de hand van de bovenstaande voorbeelden, kun je vast al bepalen welke leenvorm het beste bij je bestedingsdoel past. Wil je weten hoeveel geld je kunt lenen? Vraag dan een gratis en volledig vrijblijvende offerte aan via deze pagina.

Vorige post:

Volgende post: